Zifra profiel.jpg
Altijd al willen weten wat er achter de schermen gebeurt op een kleine marketingafdeling bij een internationaal opererend bedrijf dat gespecialiseerd is in logistieke systemen voor de tuinbouw? Ik, Zifra de Vreugd (student Marketing), ga jullie wat meer vertellen over onze recente marketingactie om bij (potentiële) klanten aan tafel te komen. Dit keer is het geen vlog, maar een blog met leuk beeldmateriaal en een video.
 
Vooraf wil ik jullie vertellen dat ik dacht dat het werken in de tuinbouwsector niks voor mij was, totdat ik erachter kwam dat de tuinbouwsector veel meer te bieden heeft. Tegenwoordig worden tuinders niet meer gezien als een tuinder, maar als een echte ondernemer met liefde voor zijn of haar teelt en de tuinbouw. Vooroordelen over de tuinbouw zullen er altijd blijven, maar zodra je verder kijkt naar alle interessante aspecten en taken die binnen de tuinbouwsector plaatsvinden, zal je ongetwijfeld je mening bijstellen! 
 
Onze reis naar een succesvolle marketingactie
Twee maanden geleden bezocht een accountmanager mij en een andere collega met de vraag hoe we meer bekendheid kunnen creëren bij (potentiële) klanten. Een leuke taak voor master student Marketing, want je moet creatief nadenken met veel facetten, zoals hoe bereik ik de doelgroep het best en wat verlaagt de drempel om mee te doen, in je achterhoofd. Na een brainstorm is de zomerperiode centraal komen te staan, omdat kwekers naast hard werken ook willen genieten van het mooie weer (ja, ook al regent het op moment van schrijven). De ideeën zijn verwerkt in onderstaande mindmap, zodat het ontwerpbureau, Mangoa Ontwerp, de fysieke kaart en online ondersteuning kon ontwerpen.

Mindmap.jpg
Mindmap Marketingactie | WPS | 2017
 
Het doel van de marketingactie was om bij zoveel mogelijk potentiële klanten binnen te komen. Het gehele sales team heeft de doelstelling op 30 afspraken gezet, wat behoorlijk uitdagend was. Na goedkeuring van het ontwerp is de fysieke mailing op de post gedaan en is er een e-mailnieuwsbrief verstuurd naar het hele klantenbestand. Kwekers hadden een maand de tijd om in te schrijven en gedurende deze maand zijn verschillende berichten op Social Media gepost.

Na het actief bellen van het sales team zijn de 30 afspraken gegenereerd en kwam het leukste moment van de hele actie: de winnaar loten. Alle bedrijfsnamen zijn in een bak gestopt en hier is een winnaar uitgetrokken. De winnende kweker hebben we met de Big Green Egg BBQ verrast op de tuin! Uiteraard is er een mooi filmpje gemaakt en zijn de andere deelnemende kwekers op de hoogte gesteld van de winnaar door middel van een video.

Het doel was voornamelijk bekendheid creëren en dit hebben we ook zeker bereikt! Daarnaast zijn wij meer te weten gekomen over de kwekers en hun pijnpunten. Dit kan goed gebruikt worden bij het schrijven van nieuwe content. Het leuke bij zo’n actie is dat je creatief en in termen van de doelgroep moet denken. Voor een student is dit zeker één van de leukere opdrachten en gezien het succes zeker de moeite waard om in de toekomst weer te doen. Deze opdracht is voor mij persoonlijk ook goed bevallen, omdat je ergens een bijdrage aan hebt geleverd wat uiteindelijk een succes is geworden. Ik heb veel geleerd en deze kennis kan ik weer meenemen naar de volgende actie! 

Zo zie je maar dat ook marketing in de tuinbouw van erg grote waarde is!!