Orders worden alsmaar kleiner en diverser en klanten willen het nog sneller geleverd hebben. Dit vergt meer arbeid en meer organisatie. Zie jij ook mogelijkheden om dit proces gemakkelijker en efficiënter in te richten? WPS heeft een gloednieuwe innovatie om planten automatisch in te pakken. 

Wij laten graag zien wat deze nieuwe inpaklijn inhoudt. En gaan graag in gesprek met je om te bekijken hoe we deze inpaklijn op jouw wensen kunnen laten aansluiten. De nummers in de bovenstaande afbeelding corresponderen met de nummers in de onderstaande tekst. 

1. Tray buffer

De tray buffer kan worden voorzien van trays in verschillende maten. De trays kunnen direct bij binnenkomst vanuit de fabriek worden opgestapeld op de band achter de tray ontstapelaar. De buffer kan in totaal 5 stapels trays bevatten en de hoogte van de stapel is afhankelijk van de gewenste tray. Wanneer een vervolg order een ander soort tray wenst, dient de ontstapelaar eerst geleegd te worden.

2. Tray ontstapelaar

De tray ontstapelaar krijgt een melding vanuit het OCS systeem welke maat trays benodigd zijn. Vanuit de buffer wordt de stapel trays naar de ontstapelaar getransporteerd. De tray ontstapelaar pakt de stapel trays uit de buffer om vervolgens de trays automatisch één voor één los te laten op de transportband. De trays worden vervolgens getransporteerd naar de Plant pick-up robot.

3. Automatische plant transporteur

Tijdens het proces worden planten automatisch getransporteerd naar de Plant pick-up robot aan de hand van een transportband. De transportband is aanpasbaar in grootte, breedte en snelheid. De Plant pick-up robot wordt ingesteld op het aantal banden in verband met de reikwijdte van de robot. Wanneer de aanvoer van planten verandert, moet de robot opnieuw worden ingesteld. De Plant pick-up robot wordt aan de hand van de hoeveelheid banden met maatwerk afgeleverd.

Wil jij het complete proces van de inpaklijn inzien? Download dan snel de PDF door je gegevens rechts in te vullen en zie wat de automatische inpaklijn voor jou kan betekenen!